Mijn viZie

Ingrid Mater-Malij

Ingrid Mater-Malij

Ingrid Mater-Malij

Na mijn studie psychologie (afstudeerrichting Klinische Psychologie) aan de Universiteit van Amsterdam ben ik gestart met werken bij Interapy, waarbij ik online trauma behandelde middels Ehealth. Daarna heb ik een overstap gemaakt naar de HSK Groep, locatie Alkmaar, waar ik voornamelijk met volwassenen werkte middels Cognitieve Gedragstherapie. Bij HSK heb ik mijn opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt afgerond en tevens mijn registratie tot GZ psycholoog behaald.

Ik ben gestart bij HSK met het geven van supervisie aan stagiaires, maar gaf uiteindelijk ook supervisie aan CGt-ers in opleiding en supervisie en werkbegeleiding aan PIOG’s . Ik ben geregistreerd supervisor VGCt en ook erkend supervisor en werkbegeleider voor de GZ opleiding.

Ik heb me verder gespecialiseerd in traumabehandeling bij zowel volwassenen en uiteindelijk ook kinderen en jongeren en heb mijn EMDR Practitioner Europe registratie behaald.

Toen ik de mogelijkheid kreeg bij HSK ook met kinderen en jongeren te gaan werken, vond ik dat zo leuk, dat ik in 2010 besloot de overstap te maken naar Triversum, Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie, te Alkmaar. Daar kon ik volledig met kinderen en jongeren werken. Ik heb me daar gespecialiseerd in de behandeling van eetstoornissen en werd programmacoördinator voor het zorgprogramma eetstoornissen. Sinds 2016 werk ik bij de GGZ Noord Holland Noord, Divisie Triversum West-Friesland. Ik behandel met name middels Cognitieve Gedragstherapie en EMDR individueel kinderen en jongeren met een verscheidenheid aan ASI problematiek, zoals depressie, angst, eetstoornissen, trauma. Tevens behandel ik jongeren met persoonlijkheidsproblematiek middels schematherapie, zowel in een groep als individueel. Ik ben momenteel Junior Schematherapeut en in opleiding tot Senior Schematherapeut. Tevens maak ik deel uit van het behandelteam Intensieve Traumabehandeling, waarbij we met een combinatie van Imaginaire exposure, exposure en EMDR in 2 weken jongeren met complex trauma behandelen.

Naast mijn werk met kinderen en jongeren en hun ouders, geef ik sinds 2010 les in de Cognitieve Gedragstherapie. Ik ben gestart met een module Cognitieve Gedragstherapie binnen de GZ opleiding en heb uiteindelijk mijn eigen draaiboek ontwikkeld en heb via verschillende onderwijsinstellingen en ook Incompany de Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie gegeven. Momenteel geef ik deze Basiscursus via KING Nascholing.